!!Blog má pauzu...!!

viz: TU!

Recept-rámen

29. ledna 2013 v 11:13 | Sayoko |  Japan food
Zaručeně, zkuste tenhle recept.. už jsem ho dělala asi dvakrát, a je to dost dobrý.. určitě se nám to nepovedlo,jako odnějakýho kuhaře, či japonce,kterej to umí,ale mě to dost chutnalo! :D no ale je to celkem makačka.. doporučuju uvařit třba s kámošem, nebo s rodinou, pustit songy a kecat u toho, jeto celkem na dlouho,ale dobrá kulturní vložka :DD tak jestli to bduete taky zkoušet,tak držim palečky! ;D tak tu je :

Kuřecí ramen
:
• 750 ml kuřecího vývaru
• 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový)
• 1 1/2 pórku, nakrájený
• 1 mrkev, nakrájená
• 2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
• 2 stroužky česneku, rozmačkané
• 2 lžíce sójové omáčky
• 160 g kudrnatých nudlí
• 1 větší kuřecí prsíčko
• 6 plodnic hlívy ústřičné, vcelku
• 2 vajíčka, uvařená natvrdo
• 1 jarní cibulka, na plátky
• sůl a pepř podle chuti (já však doporučuji nesolit vůbec, sójová omáčka je slaná až až)
pozn: jde o pokrm skutečně sytý, porce ze surovin pro 4 osoby v klídku stačí pro pět strávníků

postup přípravy milovaného rámenu máte pod perexem xD
Postup přípravy :
Příprava vývaru:
Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut. Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.
• Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné:
Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté. Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.
Uvaření nudlí:
Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
• Úprava kuřecího masa a vejce k podávání:
Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
Podávání polévky:
Nudle vybereme a přendáme do misek na polévku (talíře) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl, kde se již všichni náramně těší na naši originální japonskou polévku "ramen". Ale pozor, jen jako večeři, ramen je čistě večerní pokrm.
Itadakimasu!

jinak ten náš dopadl takhle:
(moc slibně nevypadá,ale chutná to fakt dokonale! :D, nebo nám se to aspon povedlo:D)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama